hersteldagen 2019

Herstelhefbomen: kleine krachten, grote beweging

"Geef mij een steunpunt en ik verplaats de aarde". De Griekse wiskundige Archimedes wist het al: met de hulp van een hefboom kan je grootse dingen verwezenlijken. Ruim 2.200 jaar later bewijzen hefbomen ook in de geestelijke gezondheidszorg hun nut. Denk maar aan herstelondersteunende zorg, ervaringsdeskundigheid, lotgenotencontact, patiënten-participatie, kwartiermaken, buddydiensten,…

De vierde Hersteldagen staan helemaal in het teken van zulke herstelhefbomen. Bescheiden acties, kleine inspanningen kunnen grote veranderingen in gang zetten. Heb je zelf een project dat het verschil maakt? En wil je daar tijdens de vierde editie van de Hersteldagen over komen vertellen? Laat het ons weten, wie weet kan je in Congrescentrum Lamot je initiatief in de kijker zetten. Op dinsdag 10 en woensdag 11 december maken we twee dagen tijd voor ontmoeting, gesprek, inspiratie en begeestering.

Een klein gebaar, een plek waar geluisterd én gehandeld wordt, daarin schuilt de grote kracht van herstelgericht werken. Mensen laten meespreken, meedenken en meedoen: het zorgt allemaal voor betekenisvolle verandering. Herstelgerichte zorg heeft zijn plaats definitief verworven in de Vlaamse geestelijke gezondheidszorg, zo veel is duidelijk.

Oproep tot bijdragen
De oproep is afgesloten.

Programma en inschrijven
Op www.hersteldag.be of selecteer hersteldagen 2019 in de navigatie links.

Praktisch
Vierde Hersteldagen, dinsdag 10 en woensdag 11 december, telkens van 9u30 tot 16u45.
Congrescentrum Lamot, Haverwerf, 2800 Mechelen